Vloerverwarmingssystemen: Uw complete gids voor een efficiënte en comfortabele verwarming

De hoogwaardige Cassettevloer Vloerverwarming: 150 W/m2 capaciteit voor uw comfort

Het nat-bouwsysteem: De populaire keuze voor vloerverwarming

Vloerverwarming is een efficiënte manier om uw huis te verwarmen.Met het nat-bouwsysteem, de meest gebruikte techniek voor vloerverwarming, wordt een zwarte noppenplaat en een verwarmingsbuis volledig in de Eco2Floor dekvloer geïntegreerd. De totale opbouwhoogte van dit systeem bedraagt slechts 50 mm. De vloerverwarming wordt geïnstalleerd met een hart-op-hart afstand van 100 mm tussen de vloerverwarmingsbuizen, waardoor het systeem ideaal is als hoofdverwarming, zonder dat aanvullende radiatoren nodig zijn.

Combinatie van Cassettevloer & Betonvloer

Vloerverwarming kan ook op een gecombineerde vloer worden aangebracht. Dit betekent dat het ook op een bestaande betonvloer kan worden geïnstalleerd. Er zijn verschillende technieken om dit te realiseren, zoals het infrezen van de leidingen in de betonvloer of het verwijderen van de cementdekvloer, zodat de noppenplaten doorgelegd kunnen worden.

Verhoog de efficiëntie en prestaties met de juiste capaciteit en vloerverwarmingsverdeler

Capaciteit van de vloerverwarming

Met een goed geïsoleerd pakket wordt de warmte van de vloerverwarming alleen maar omhoog gestuurd, waardoor het systeem bijzonder efficiënt is. Met een standaard vermogen van 100 W/m2 in Nederland, kan dit systeem, met een buisafstand van 100 mm, een capaciteit van 150 W/m2 bereiken. Dit vermogen is gebaseerd op een aanvoertemperatuur van 45 graden voor de vloerverwarming.

Vloerverwarmings-verdeler

Onze RVS vloerverdeler is een hoogwaardig onderdeel van uw vloerverwarmingssysteem. Deze verdeler is uitgerust met een A-label pomp, wat zorgt voor een energiebesparing tot wel 75%. Dankzij de relatief stille pomp werkt de verdeler bijna geruisloos.

De voordelen en onderhoud van Eco2Floor Cementgebonden gietdekvloer 50 mm

Waarom kiezen voor een Eco2Floor gietdekvloer?

Eco2Floor gietdekvloeren zijn een populaire keuze in de woningbouw. Deze cementgebonden dekvloeren zijn bestand tegen water en vocht na de uithardingsperiode, waardoor ze ook geschikt zijn voor gebruik in badkamers en andere vochtige ruimtes. Na 24 tot 48 uur zijn ze weer beloopbaar en de keukenkan al na drie dagen geplaatst worden.

Nabehandeling en onderhoud van de Eco2Floor dekvloer

De Eco2Floor dekvloer moet worden nagebehandeld met een cementgebonden egalisatiemassa als u van plan bent een plak-pvc, gietvloer of andere moderne topvloeren te installeren. Een voorbehandeling met voorstrijk voorkomt dat de egalisatiemassa te snel droogt. Voor tegelvloeren, klik-pvc of laminaat geschikt voor vloerverwarming is geen egalisatie nodig; de vlakheid van de gestorte Eco2Floor dekvloer is dan voldoende.

Onderhoud van uw vloerverwarming

Regelmatig onderhoud van uw vloerverwarming zorgt voor een optimale werking. Gemiddeld moet het systeem elke drie jaar worden gereinigd en gespoeld, maar dit kan afhangen van de rest van uw cv-installatie. Neem contact op met uw installateur voor specifiek onderhoudsadvies.

De voordelen en onderhoud van Eco2Floor Cementgebonden gietdekvloer 50 mm

Of u nu een vrijstaand huis heeft met enkelsteens muren of een rijtjeshuis, onze vloerverwarmingssystemen kunnen aan uw specifieke behoeften worden aangepast. Met het juiste ontwerp en de juiste installatie kan vloerverwarming u niet alleen comfort bieden, maar ook helpen energie te besparen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?