Werkwijze Cassettevloer en de Totaaloplossing in 5 stappen

Vraag naar de mogelijkheden:

Werkwijze

Houten vloerbalken verwijderen

De houten vloerbalken worden verwijderd ter voorbereiding op het plaatsen van de Cassettevloer. Al het hout moet verwijderd worden, zonder dat er geen reststukken achterblijven. Achterblijvend hout kan altijd zwam en schimmels aantrekken.

Onderconstructie aan fundering

De onderconstructie wordt gekoppeld aan de binnenzijde van de fundering en deze bestaat uit kunstof balken, die ongevoelig zijn voor vocht. Bovenop de kunstof onderconstructie ligt oplegvilt om geluid en trillingen te dempen.

Afdichten Cassettevloer

De geïsoleerde Cassettevloer wordt rondom luchtdicht afgedicht met isolatieschuim, zodat er geen ongewenste luchtjes en ongedierte vanuit de kruipruimte omhoog kan komen.

Verdeler vloerverwarming

De groepen in slakkenhuis-patroon zijn maximaal 10 m2 per groep en worden vervolgens aangesloten op de RVS vloerverdeler. Deze wordt vaak in de gangkast of bijkeuken geïnstalleerd. De vloerverdeler is na te regelen per groep.

Trap in de gangzone

De trap wordt ondersteund op de nieuwe vloer. Vervolgens wordt de trap ingestort in de Eco2Floor dekvloer zodat hij volledig stabiel staat en ondersteunt wordt.

Eco2Floor dekvloer

Over de vloerverwarming wordt een cementgebonden Eco2Floor dekvloer gestort van 40 – 60 mm. Deze dekvloer heeft een snelle droogtijd van maximaal 14 dagen. Tegelen kan al na 7 dagen.

Systeemeigenschappen
 • Hoge Isolatiewaarde (PIR) RC 6,6 m2/K/W
 • Lichtgewicht Cassettesysteem 20 Kg/m2
 • Eco2Floor Dekvloer 90 Kg/m2 (Massa in de vloer en trilling dempend)
 • Voldoet aan de NEN-EN 1990
 • Opbouwhoogte van maximaal 30 cm inclusief vloerverwarming en dekvloer.
 • In de meeste situaties van een houten balkenvloer toe te passen.
 • Draagkracht 300 kg/m2 > Norm voor vloeren is 225 kg/m2
Loodgieterswerk

Het leidingwerk wordt vervangen (indien noodzakelijk). Het gaat voornamelijk om gasleidingen, waterleidingen, en afvoer/riolering. Oude CV-leidingen worden verwijderd en wordt er onder de vloer een aanvoer/retour gemaakt voor de voeding van de vloerverwarming. Deze worden altijd uitgevoerd in geïsoleerde kunstof leidingen.

Midden ondersteuning

Voor de midden ondersteuning wordt gebruik gemaakt van het Mega – Anchor systeem. Dit zijn gegalvaniseerde stalen buizen die onder een hoek de grond in getrild worden. Afhankelijk van de bodemsamenstelling kunnen ze tot 1000 KG per stuk dragen. Hierdoor wordt de vloer extra stijf en sterk. De midden ondersteuning wordt gemaakt van composiet balken

Cassettevloer

Na voltooiing van de onderconstructie worden de (PIR) cassettes geplaatst. Deze zijn 12 / 14 of 15 cm dik en hebben een isolatiewaarde van 5.72 / 6,60 of 7,13 m2K/W. De cassettes worden in elkaar geschoven en vervolgens vastgeschroefd aan de onderconstructie.

Vloerverwarming

Bovenop de geïsoleerde Cassettevloer wordt de randisolatie en noppenplaten geplaatst. Hier worden vervolgens de 16 mm buizen 10 cm uit elkaar in slakkenhuis patronen geïnstalleerd. In de bochten worden de buizen met klemmen vastgezet aan de Cassettevloer.

Beleving

Door de Eco2Floor gietdekvloer op de Cassettevloer & Vloerverwarming is het systeem zeer sterk, en door de massa trilling dempend. Dankzij de hoge isolatiewaarde van de vloercassettes in combinatie met de vloerverwarming die alleen omhoog kan uitstralen is het systeem zeer efficiënt en reageert snel op de thermostaat. Door de overcapaciteit in de vloerverwarming functioneert deze goed op een lage temperatuur warmtepomp-systeem. Door zijn geleidelijke afgifte van de warmte is het comfort van deze vloer een waar genot.

De Totaaloplossing in 6 stappen:

Totaalconcept waarbij de vloerrenovatie, het loodgieterswerk en de installatie van de vloerverwarming door eigen mensen worden geïnstalleerd. Met deze werkwijze zijn we niet afhankelijk van onderaannemers en kunnen we gegarandeerd de nieuwe vloer realiseren binnen de afgesproken planning. En heeft u gedurende het hele project 1 contactpersoon.

* (Alleen het storten van de Eco2Floor gietdekvloer is een onderaannemer)

Stap 1: Demontage bestaande houten balkenvloer
Stap 2: Onderconstructie + loodgieterswerk
Cassettevloernl-3
Stap 3: Montage Cassettevloer
Cassettevloer
Stap 4: Installatie Vloerverwarming
Naamloos-1
Stap 5: Vloeibare gietdekvloer van Eco2Floor
Ontwerp zonder titel (85)
Stap 6: Plak PVC plaatsen
Complete realisatie in 5 werkdagen (40 - 50 m2)
 • Dag 1 > Demontage houten balkenvloer
 • Dag 2 > Loodgieterswerk onder de vloer
 • Dag 3 > Onderconstructie & Cassettesysteem
 • Dag 4 > Installatie vloerverwarming
 • Dag 5 > Storten Eco2Floor gietdekvloer 50 mm
 • Dag 19 > Plaatsen topvloer ( i.v.m. Droogtijd dekvloer 14 dagen)
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?